بوتیک هتل چیست؟

بوتیک هتل

بوتیک هتل نوعی از اقامتگاه می‌باشد که به تازگی در صنعت گردشگری بین افراد محبوبیت یافته است. این نوع اقامتگاه‌های گردشگری، از اوایل دهه 80 میلادی در کشورهای آمریکایی و اروپایی شکل گرفتند و به تدریج، در دیگر کشورهای جهان نیز طرفداران خاص خود را پیدا کردند. در صورتی که به سفر علاقه داشته باشید؛ به احتمال زیاد نام بوتیک هتل را نیز شنیده‌اید. با گذشت زمان، بوتیک هتل‌ها بیش از پیش توجه گردشگران را به خود جلب کردند. با توجه به نوظهور بودن مفهوم بوتیک هتل، ممکن است تعداد محدودی از این نوع اقامتگاه را در ایران مشاهده کنید؛ اما این هتل‌های لوکس، گرم و صمیمی موفق شده‌اند تا با برخورداری از ویژگی‌هایی منحصر به فرد، نسبت به دیگر انواع اقامتگاه‌ها متمایز جلوه کنند. در ادامه قرار است تا از صفر تا صد ویژگی‌های یک بوتیک هتل را بررسی نمائیم. با ما همراه شوید.

معرفی جامع بوتیک هتل

واژه بوتیک هتل که در زبان انگلیسی “Botique Hotel” نامیده می‌شود؛ در واقع به نوعی از اقامتگاه‌های لوکس، شیک و کوچک اشاره دارد، که معمولا دارای سبک معماری و دکوراسیون بسیار منحصر به فردی هستند. بوتیک هتل‌ها در بخشی از شهر یا منطقه ساخته می‌شوند که جنبه گردشگری و توریستی داشته باشد. اولین نمونه از این هتل‌ها در جهان، سال 1984 در شهر نیویورک تاسیس گردید. “هتل مورگانز”، اولین اقامتگاهی بود که از لحاظ ابعادی، کوچکتر و صمیمی‌تر از دیگر هتل‌ها تلقی می‌شد. اصطلاح بوتیک هتل توسط دو هتلدار معروف در آن زمان، “ایان شریگر” و “استیو روبل”، ابداع شد. این اصطلاح از جایی نشات می‌گیرد که آن دو فرد، به مقایسه هتل‌های بزرگی همچون “هیلتون” و “ماریوت” پرداختند.

آن‌ها، این هتل‌های عظیم و بزرگ را به فروشگاه‌هایی وسیعی تشبیه کردند؛ در حالی که، هتل مورگانز را در برابر آن‌ها همانند یک بوتیک می‌دیدند. ممکن است از خود بپرسید که آیا تفاوت هتل با هتل بوتیک تنها در اندازه و وسعت آن‌ها است؟ قطعا پاسخ سوال شما خیر خواهد بود! تفاوت هتل‌های مرسوم و رایج با بوتیک هتل، بسیار عمیق‌تر از این مسئله است. در ادامه، به بررسی بیشتر تفاوت‌های این دو مورد خواهیم پرداخت تا شما نیز بتوانید مفهوم بوتیک هتل را بهتر درک کنید.

تفاوت بوتیک هتل با هتل عادی

بوتیک هتل ایرانمهر

به احتمال زیاد، همه شما تجربه اقامت در هتل‌های رایج و عادی را داشته‌اید. بنابراین، می‌دانید که این اقامتگاه‌ها می‌توانند شامل ساختمان‌هایی بزرگ و چند طبقه باشند که بیش از صدها اتاق دارند. همچنین، ممکن است هتل‌های عادی از لحاظ ظاهری زیاد با یکدیگر متمایز نباشند؛ اما تفاوت بوتیک هتل با هتل‌های رایج بسیاری از موارد را شامل می‌شود!

تفاوت این دو نوع اقامتگاه از لحاظ ظاهری تا قوانین و خدمات، گسترش پیدا می‌کند. تفاوتی ندارد که بوتیک هتل مد نظر، به صورت مستقل فعالیت دارد یا زیرمجموعه یک برند هتل معروف است. هر بوتیک هتل هویت منحصر به فرد خود را دارد. این موضوع باعث می‌شود که نسبت به دیگر اقامتگاه‌ها نیز متمایز جلوه کند.

در صورتی که بوتیک هتل جزو یک مجموعه هتل و اقامتگاه بزرگتر باشد، خدمات و امکانات جدا و مستقل خود را دارد. به عنوان مثال؛ در فضای داخلی مجموعه قرار نمی‌گیرد و لابی و بخش پذیرش مجزا دارد. در آخر، از هویتی مستقل برخوردار است که امکان دارد شباهتی به مجموعه کلی نداشته باشد.

به صورت کلی، این اقامتگاه‌ها نسبت به هتل‌های مرسوم، از وسعت کمتری برخوردار هستند، عناصر هنری و سنتی بیشتر در آن‌ها دیده می‌شود، توجه بیشتری به دیزاین و طراحی داخلی خود دارند و در فضای مجازی بیشتر مورد توجه افراد واقع می‌شوند.

ویژگی‌های اصلی بوتیک هتل

بوتیک هتل ایرانمهر

اولین بوتیک هتل در کشور ایران، در سال 1385 تاسیس گردید؛ اما تا به امروزه، افراد مفهوم بوتیک هتل را با دیگر انواع اقامتگاه اشتباه می‌گیرند. لازم است توجه داشته باشید که این نوع اقامتگاه با اقامتگاه‌های سنتی و بومگردی تفاوت زیادی دارد و نباید آن‌ها را با یکدیگر، مشابه دانست. بوتیک هتل‌ها، لوکس‌تر و با امکانات‌تر از اقامتگاه‌های بومگردی هستند و معمولا در نقاط پررفت و آمد و توریستی شهر ساخته می‌شوند. از طرف دیگر، اقامتگاه‌های بومگردی معمولا در مناطق غیرشهری و روستایی ایجاد می‌شوند و فضایی طبیعت دوستانه دارند.

کوچک و صمیمی بودن

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این اقامتگاه‌ها، این است که مساحت و وسعتی نسبتا کوچک دارد. در حقیقت، بوتیک هتل‌ها انواعی از اقامتگاه‌ها هستند که با داشتن 10 الی 100 عدد اتاق میهمانان خود را پذیرش می‌کنند. در صورتی که تعداد اتاق‌ها از 10 عدد کمتر شود، نوع اقامتگاه از بوتیک هتل خارج شده و به مهمانسرا، مسافرخانه و B&B تغییر پیدا می‌کند.

منظور از کوچک بودن این اقامتگاه، آن نیست که فضای محدود میهمانان را آزرده خاطر کند یا امکانات کافی را در اختیار آنان قرار ندهد؛ بلکه به ایجاد فضایی گرم، صمیمی و دوستانه اشاره دارد. این اقامتگاه، فضای خشک و رسمی را همانند هتل‌های مرسوم برای افراد ایجاد نمی‌کند. این ویژگی بوتیک هتل‌ها باعث شده است تا میهمانان اغلب احساس VIP بودن اقامتگاهشان را داشته باشند و بتوانند در فضایی خصوصی و کم رفت و آمد، از سفر خود لذت ببرند.

همچنین، کم بودن تعداد میهمانان باعث شده است تا نظافت در بوتیک هتل راحت‌تر باشد، نیروها و کارکنان بتوانند به بهترین شکل به میهمانان خود خدمات ارائه دهند و در نهایت، تجهیزات و امکاناتی برابر با یک هتل 5 ستاره را در اختیار میهمانان خود قرار دهد.

برخورداری از طراحی‌های خاص

یکی دیگر از ویژگی‌های منحصر به فرد بوتیک هتل، این است که اغلب طراحی‌های بسیار خاص و کمیابی دارند! همین امر سبب شده است تا نسبت به دیگر اقامتگاه‌ها متمایز شوند و گردشگران نیز، اقامت در چنین فضایی را انتخاب کنند. معمولا، بوتیک هتل‌ها را در فضاهایی تاریخی و سنتی تاسیس می‌کنند تا احساسی خوشایند را در دل افراد ایجاد نمایند.

همچنین، اقامت داشتن در بخش تاریخی و باستانی شهر سبب می‌شود تا اشخاص بتوانند بهتر با منطقه‌ای که به آن سفر کرده‌اند ارتباط بگیرند. علاوه بر این موضوع، بسیاری ممکن است اقامت در این نوع از هتل‌ها را انتخاب کنند؛ زیرا به مکان‌های توریستی و گردشگری شهر نزدیک‌تر است و این موضوع رفت و آمد و تفریح را برای آنان سهولت می‌بخشد. شایان ذکر است که، بوتیک هتل‌ها در حقیقت ساختمان‌هایی تاریخی و قدمت‌دار هستند که از گذشته تاکنون به همین شکل باقی مانده‌اند و تنها بازسازی شده‌اند تا طول عمر آن‌ها افزایش پیدا کند.

برخی از بوتیک هتل‌ها آنقدر سنتی و قدیمی هستند که به شکل یک موزه درآمده‌اند! البته، سعی شده است تا طی فرآیند بازسازی این ساختمان‌ها، کمی از عناصر مدرن نیز استفاده شود. در نهایت، افرادی که قرار است در آن‌ها اقامت داشته باشند، نیاز دارند تا از برخی امکانات بروز جهان امروزی استفاده نمایند.

بنابراین، نتیجه می‌گیریم که این اقامتگاه‌ها یک ساختمان سنتی یا حتی باستانی است که از دوران‌های بسیار قدیم ساخته شده است؛ اما به علت تغییر کاربری بازسازی شده و در آن از آخرین متدهای روز بهره‌گیری می‌شود. هدف از حفظ ظاهر سنتی بوتیک هتل، این است که بتوان فرهنگ محلی که در آن واقع شده است را به قلب و ذهن میهمانان بازتاب دهد. جالب است بدانید که، در رستوران بوتیک هتل، غذاهای محلی همان منطقه سرو می‌شود.

داشتن قوانین و مقررات آسان

به صورت معمول، ورود حیوانات خانگی به هتل‌ها ممنوع است! البته افرادی که به حیوانات خانگی خود وابسته هستند می‌توانند به راحتی به همراه آن‌ها در بوتیک هتل اقامت داشته باشند! بنابراین، ورود مجاز حیوانات خانگی یکی از قوانینی است که بوتیک هتل را نسبت به اقامتگاه‌های رایج دیگر، متمایز می‌نماید.

از طرف دیگر، با توجه به گرم، صمیمی و کوچک بودن فضا، کارکنان این محیط معمولا با میهمانان بسیار دوستانه برخورد می‌کنند! همچنین، میهمانان هر آنچه نیاز دارند را به سرعت و سهولت دریافت می‌کنند. امکانات و خدمات ارائه شده در بوتیک هتل، کاملا مدرن و لوکس است. به همین علت، بوتیک هتل‌ها با اقامتگاه‌های بومگردی تفاوت دارند؛ زیرا در اقامتگاه‌های بومگردی، معمولا خدمات مدرن ارائه نمی‌شود و همه چیز در ساده‌ترین شکل خود در اختیار میهمانان قرار خواهد گرفت.

در نهایت، نمی‌توان به صورت دقیق بیان کرد که چه خدماتی در این اقامتگاه ارائه می‌شود؛ زیرا، ممکن است هر بوتیک هتل امکانات متفاوتی را نسبت به دیگر هتل‌ها به میهمانان خود ببخشد؛ اما به صورت کلی، ماساژ، حمام لوکس، رستوران، کافه، سونا و خدمات اسپا، برخی از امکاناتی هستند که ممکن است شما بتوانید در این هتل‌ها از آن‌ها بهره‌مند شوید.

بهترین بوتیک هتل در ایران

رستوران بوتیک هتل ایرانمهر

اقامتگاه‌های متعددی تحت عنوان بوتیک هتل در سراسر ایران آماده پذیرایی از میهمانان هستند؛ اما بیشتر از هر چیز، انتخاب بوتیک هتل مناسب به شهری که قرار است در آن اقامت داشته باشید، بستگی دارد. برخی از بوتیک هتل‌های محبوب و جذاب هستند که بیشتر در شهرهای تاریخی و توریستی ایران همانند: اصفهان، تبریز، کاشان و شیراز واقع شده‌اند. یکی از بهترین بوتیک هتل‌های ایران، بوتیک هتل ایرانمهر است که در شهر شیراز فعالیت می‌کند. این بوتیک هتل، با برترین خدمات حمام و ماساژ سنتی، رستوران سنتی و کافه، از گردشگران شهر شیراز پذیرایی خواهد کرد.

جمع‌بندی

بوتیک هتل، یکی از محبوب‌ترین انواع اقامتگاه‌ها است که حداکثر 100 اتاق جهت پذیرایی از میهمانان خود دارد. این اقامتگاه‌ها معمولا از معماری سنتی و قدیمی برخوردار هستند؛ اما تلاش بر این دارند تا خدماتی مدرن و بروز را به افراد ارائه دهند. بوتیک هتل‌ها در مقایسه با هتل‌های رایج و عادی، فضایی کوچکتر؛ اما صمیمی‌تر دارند که سبب می‌شود اقامت در آن‌ها برای گردشگران یک منطقه، بسیار جذاب‌تر باشد. از این بابت این اقامتگاه‌ها را در مناطق گردشگری و سنتی شهر می‌سازند تا میهمانان بتوانند با فرهنگ آن شهر بهتر ارتباط برقرار کنند و همچنین قادر باشند تا به راحتی از بخش‌های توریستی، دیدن نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *